Over puberende konijnen

fb_img_1475402037315

In onze vakantie in juli moesten we mijn zesjarig konijntje laten inslapen. Ons meisje Lochlan had een grote onverklaarbare wonde en zag zo hard af, dat we wel moesten. Trieste affaire, het is maar een konijntje, maar je hecht je er toch hard aan. Ik nam ze ooit in huis omdat de eigenaars van mama en papa er niet vanaf raakten en er anders een triestig lot voor haar beschoren was, wat ik niet over mijn hart kon krijgen. Klein dwergkonijn was zogezegd een jongen en kreeg de naam Lochlan mee, naar een weerwolf uit een boek. De jongen bleek echter een  meisje te zijn en werd bij ons toch wel een stuk groter dan mama en papa.

fb_img_1475402046207

Na haar erge dood was het toch wel erg stil en leeg in haar keukenhoekje. Nu we in mij  ouderlijk huis wonen en daar dankzij mij sinds mijn peuterjaren altijd een knaagdier zat was het vooral voor mij triest dat lege hoekje steeds te aanschouwen. Dus trok mijn vriend een week later met mij op konijnen zoektocht. We namen er twee aangezien dit aangeraden word, konijnen zijn sociale dieren die een maatje willen. We namen dan ook maar meteen een groter hok, aangezien Lochlan al wat benepen zat in het hare.

fb_img_1475402088139

De twee deugnieten die we mee naar huis namen waren een zwart leeuwenkopje die de naam Finnley kreeg en een donkergrijze (wat groot uitgevallen nu) kortharige fury die de naam Iain kreeg. Twee mannetjes, die nu op hun 4 maand beginnen te puberen. Kot te klein als ze hun kuren krijgen. Dominantie willen uitoefenen en kleine Finn delft dan steeds het onderspit. Dus… telefoontje naar de dierenarts en nu worden morgen onze twee pubers ontmand. Zielig en mijn vriend vooral vond het sneu voor stoere Iain. Maar ik wil twee vreedzame beestjes samen en heb geen zin om door vechten ze alsnog te moeten scheiden in twee hokken. Dus morgen zitten er in dat eeuwige knaagdierenhoekje in de keuken twee gecastreerde rammetjes te bekomen van hun operatie. Puberende tieners, daar worden hier in huis korte metten mee gemaakt. Vraag me af als ik puberende kinderen ga hebben of ik er dan ook zo snel komaf mee ga kunnen maken. Dat zal eerder in slaande deuren uitvallen denk ik, tenzij ik eerst ben, ha!

Advertenties

Een gedachte over “Over puberende konijnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s